Política 14/12/2018

Documents de Villarejo sobre Mas i l'1-O demostrarien la seva implicació en l''operació Catalunya'

Al seu domicili també hi troben informes sobre el finançament d'Unió Democràtica i l'excònsol honorari de Letònia a Barcelona

Acn
1 min
El comissari Villarejo, en una imatge d'arxiu del gener

BarcelonaUns documents podrien provar que l'excomissari José Manuel Villarejo estava implicat en l''operació Catalunya', organitzada pel llavors ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. Informes sobre Artur Mas, el finançament d'Unió Democràtica, el referèndum de l'1-O i l'excònsol honorari de Letònia a Barcelona i president de la Plataforma Pro Seleccions Catalanes, Xavier Vinyals, han sigut trobats al seu domicili i en oficines dels seus negocis privats. Els documents confirmen que el govern espanyol va retirar a Vinyals l'autorització consular per haver penjat una estelada a la façana del consolat. Villarejo era llavors comissari en actiu de la direcció adjunta operativa (DAO).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Actualment Villarejo està empresonat a Estremera per l'operació Tàndem, una organització criminal que introduïa a Espanya i altres estats de la Unió Europea “fons d’activitats il·lícites vinculades a la corrupció internacional en els negocis”. Juntament amb el comissari Carlos Salamanca, valent-se “de les funcions pròpies dels seus respectius càrrecs policials", haurien rebut grans quantitats de diners i regals “a canvi de la prestació de serveis especialitzats d’intel·ligència i de facilitar l’entrada il·legal de ciutadans no comunitaris al territori espanyol”.

stats