Política 17/12/2020

Dolors Sabater reivindica l’entesa entre la CUP i Guanyem: “Podem influir en la política de les institucions”

Els anticapitalistes i Guanyem presenten el seu acord i la llista de la candidatura

Ivet Núñez
2 min
Dolors Sabater reivindica l’entesa entre la CUP i Guanyem: “Podem influir en la política de les institucions”

BarcelonaDolors Sabater, recentment escollida com a candidata de la CUP i Guanyem Catalunya a la Generalitat, ha parlat d’”un nou cicle” després d’arribar a l’acord que unirà els anticapitalistes amb Guanyem. “Podem demostrar que podem gestionar i governar, que podem influir en la política de les institucions”, ha dit Sabater durant l’acte en què han presentat les candidatures per a les pròximes eleccions del 14-F. L’exalcaldessa de Badalona ha llançat un retret als que diuen que no poden governar: “Tenim programa i tenim proposta”, ha assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La cap de llista per Barcelona ha reivindicat la feina del seu partit als municipis i ha subratllat que aquesta tasca es pot traslladar a la Generalitat. Sabater ha dit que amb la CUP es revertirà “la legislatura fallida” i ha celebrat l’aliança dels dos partits perquè junts tenen "més força”. La dirigent anticapitalista ha cridat a “resoldre d’una vegada per totes el conflicte polític enquistat”.

Sabater ha recordat el mandat de l’1-O i s’ha referit a aquella jornada com una lliçó que “marca l’estil de com s’ha de fer aquesta lluita”. Ha recordat també els represaliats i ha fet un incís per lamentar que hi hagi “represaliats per la criminalització de la pobresa”. En aquest sentit, ha dit que la nova aliança sumarà les lluites nacionals amb les socials: “No poden anar per separat, es retroalimenten”.

El cap de llista per Girona, Dani Cornellà, ha reclamat al Govern que reverteixi les retallades en sanitat i educació, i els ha instat a proposar mesures que serveixin a tota la població. En la mateixa línia el cap de llista per Lleida, Pau Juvillà, ha demanat recuperar els serveis públics. Laia Estrada, la cap de llista per Tarragona, ha dit que només amb un procés “des de baix” es podrà “capgirar aquest model caduc i pervers”.

L’acte de la CUP s’ha celebrat al Parc de l’Espanya Industrial i hi han participat els caps de llista a més d’altres membres destacats com Carles Riera, que ocupa el número 2 per Barcelona o Eulàlia Reguant, la número 3.

stats