Política 16/04/2015

La dona de Madí va justificar ingressos irregulars per treballs d'assessoria

Un informe de l'Agència Tributària encarregat pel jutge del cas de les ITV xifra aquests diners en 91.910 euros

Efe
2 min
David Madí, encarregat per part de CiU del traspàs de poders entre el govern entrant i el govern sortint

BarcelonaLa dona de l'exsecretari de comunicació de CiU David Madí, Sandra B.G., va justificar davant Vigilància Duanera els ingressos suposadament irregulars, per valor de 91.910 euros, que va percebre del productor televisiu Oriol Carbó com a honoraris per la seva labor d'assessorament jurídic. Un informe de l'Agència Tributària encarregat pel jutge del cas de les ITV ha conclòs que la dona de Madí va percebre ingressos irregulars per part de Carbó, que presumptament també va efectuar pagaments sense justificar, de 105.560 euros, a Anna Vidal, la dona de l'exdiputat de CiU Oriol Pujol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sandra B.G. va comparèixer de forma voluntària a l'octubre passat davant agents de Vigilància Duanera, que prèviament l'havien citat, davant els quals va justificar els pagaments com els seus "honoraris pactats d'acord amb la dedicació i complexitat" de la seva labor d'assessorament, segons recull la transcripció del seu interrogatori, a la qual ha tingut accés Efe. La dona de David Madí -que va ser secretari de comunicació de CiU entre el 2003 i el 2010- va reconèixer davant els agents que coneixia Anna Vidal, perquè els seus marits eren amics, i va al·legar que va cobrar més d'una factura de Carbó, per encàrrecs relacionats sempre en l'àmbit de l'assessorament.

Segons Sandra B.G., ella era l'advocada de Carbó i li portava sobretot "temes personals i patrimonials", ja que l'assessorava en "múltiples temes", fins i tot en inversions immobiliàries. Al cap d'unes setmanes d'aquesta primera compareixença voluntària, els agents de Vigilància Duanera van citar de nou la dona de Madí, ara ja en qualitat d'imputada, encara que en aquesta ocasió va acudir acompanyada per una advocada i es va negar a declarar.

Vigilància Duanera també va citar com a imputats el propi Oriol Carbó -que va ser gerent de Catalunya Ràdio i de Televisió de Catalunya fins a l'any 2000- i Anna Vidal, encara que tots dos també es van negar a declarar. Hisenda considera que la dona de l'exdirigent de CiU David Madí, un dels principals assessors d'Artur Mas en la seva època en el partit, va percebre aquests cobraments mitjançant "facturació fictícia" per treballs d'assessorament, seguint un esquema idèntic del fet servir per l'empresari Sergi Alsina -amic íntim d'Oriol Pujol- per retribuir Anna Vidal per suposats treballs ficticis.

La jutge del cas de les ITV sospita que Oriol Pujol va cobrar comissions il·legals, a través de la seva dona, a canvi de votar a favor dels interessos d'Alsina a la Llei de Seguretat Industrial que el Parlament va tramitar el 2008, quan el fill de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol liderava el grup parlamentari convergent, en l'oposició.

stats