Política 22/10/2017

Les dones de Sànchez i Cuixart diuen que els seus marits estan empresonats com a "caps de turc"

Susanna Barreda i Txell Bonet parlen sobre el seu empresonament al 'Washington Post'

Ara
2 min
Les dona de Jordi Sánchez, Susanna Barreda, i la de Cuixart, Txell Bonet.

BarcelonaEl diari nord-americà 'Washington Post' publica un vídeo en què entrevista les dones dels presidents de l'ANC, Jordi Sànchez, i d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que estan empresonats des de fa sis nits a la presó de Soto del Real, a Madrid, per un suposat delicte de sedició.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Segur que els han agafat com a caps de turc. Els han anat a buscar a ells perquè és més fàcil agafar dos líders socials que empresonar càrrecs electes", lamenta la dona de Sànchez, Susanna Barreda. De fet, considera que la resposta internacional no arribarà fins que la situació no sigui més crítica: "Fins que no hi hagi realment una inestabilitat econòmica, Europa no s'hi posarà de veritat. Per a nosaltres, és molt dur veure aquesta cara d'Europa".

La dona del president d'Òmnium Cultural, Txell Bonet, explica que no ho està vivint com "un problema personal o domèstic, sinó com si haguessin posat a la presó la teva dona o una altra persona per una causa injusta". "Avui l'hi han posat a ell, però demà pot ser una altra persona". Bonet diu que l'empresonament de Sànchez i Cuixart és "un atac a les nostres llibertats, a tots", i Barreda afegeix que "el govern espanyol els ha posat tots dos a la presó perquè té por de la gent que es manifesta al carrer". De fet, explica que han rebut molts missatges de la ciutadania i que la majoria transmeten "una sensació de vergonya i d'indignació i que això ens farà més forts", malgrat que ella pensa que "això anirà a més".

"No se sap quan sortiran. Fins i tot els advocats ens han dit que ens preparem perquè potser va per llarg", sentencia la dona de Jordi Sànchez. Precisament, Barcelona va acollir aquest dissabte una manifestació multitudinària en què es reclamava la llibertat dels Jordis.

stats