Política 06/05/2013

Chacón a Navarro: "La consulta enfronta els aturats catalans amb els extremenys”

Hores abans de la cimera pel dret a decidir l'exministra envia una carta al primer secretari en què qualifica el pacte nacional de "projecte reaccionari"

Ara
2 min
'Corasón loco'

BarcelonaL'expresident de la Generalitat i actual portaveu de l'Entesa al Senat, José Montilla, assegurava aquest diumenge en una entrevista al 3/24 que "el PSC ha d'anar a la cimera pel dret a decidir per fer les seves propostes" i ha afirmat que, si bé la consulta "ara no és possible", en política "res no és intocable". Només unes hores després, l'exministra de Defensa, Carme Chacón, tornava a entrar en escena amb una carta enviada al primer secretari del PSC, Pere Navarro. En la carta, filtrada a última hora als diaris 'El Mundo' i 'El Periódico', Chacón torna a recordar el seu rebuig absolut a preguntar als catalans sobre el seu futur.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb un llenguatge molt dur, que no evita el populisme, Chacón ha marcat perfil propi just hores abans de l'inici, aquest dilluns, de la cimera convocada per Artur Mas per tractar del dret a decidir. Una cimera a la qual assistirà el PSC, un fet que l'exministra de Zapatero, cap de llista del PSC per Barcelona i aspirant a dirigir el PSOE, considera del tot inapropiat. En la missiva, Chacón demana a Navarro que el PSC "es desvinculi rotundament del pacte nacional pel dret a decidir".

Chacón, per a qui "el projecte d'Artur Mas enfronta els aturats catalans amb aturats gallecs, extremenys i andalusos", assegura que no es pot imaginar "un projecte reaccionari més oposat als principis i valors del socialisme".

La carta en què Chacón pica la cresta a Navarro és tot un repte per al primer secretari. Aquest diumenge el secretari d'Organització de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Josep Rull, assegurava que el seu partit vol facilitar que el PSC se senti "còmode" en el procés de la consulta d'autodeterminació i remarcava: "Posarem molt difícil al PSC que es pugui despenjar". Pel que es veu, les dificultats són, més aviat, dins el mateix partit.

stats