Política 16/09/2013

Cayo Lara confia que Rajoy "tingui en ment" facilitar la consulta

El líder d'Izquierda Unida ha dit que a Catalunya no hi ha un problema de banderes sinó de classes socials

Efe
2 min

MadridEl líder d'Izquierda Unida, Cayo Lara, confia que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, "tingui en ment" arribar a un acord amb el president català, Artur Mas, per poder celebrar la consulta a Catalunya. "Potser", ha dit Cayo Lara als periodistes, Mariano Rajoy estigui estudiant la possibilitat de dur a terme una reforma constitucional per facilitar la consulta sobre el futur de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lara s'ha referit d'aquesta manera a la resposta −oferint diàleg sense data de caducitat i dins de la llei− que va donar dissabte per carta Rajoy a Artur Mas en referència a la seva petició de celebrar una consulta sobiranista a Catalunya. Abans de l'inici d'un acte a Casarrubuelos (Madrid), on governa el PP després d'anys d'estar gestionat per IU, Cayo Lara ha assenyalat que seria un "error" per part del govern espanyol tancar la porta a una consulta legal que, ha recalcat, no es tracta d'una consulta sobre la independència de Catalunya, sinó que té l'objectiu de "conèixer l'opinió dels catalans".

A més, aquest referèndum permetria, segons el seu parer, que s'obrís un debat sobre Catalunya i es coneguessin així les posicions que tenen totes les forces polítiques sobre això, entre elles, les d'IU, que defensa un model federal i, per tant, "l'encaix i la convivència" de Catalunya a Espanya. Una separació de Catalunya "no seria bona" ni per a aquesta Comunitat Autònoma ni per a l'Estat Espanyol, ha dit Lara, que ha insistit que a Catalunya no hi ha un "problema de banderes, sinó de classes socials" i de polítiques neoliberals que, segons ell, han aplicat els governs del PSOE i del PP amb el "suport permanent" de CiU i altres partits catalans.

Si s'abordessin polítiques diferents −ha continuat− que "retallin menys, que privatitzin menys i que lluitin contra el frau fiscal", segurament a Catalunya hi hauria "moltes més opinions de gent que vol seguir encaixada a Espanya".

stats