Política 18/02/2014

La denúncia contra els 33 jutges que van donar suport a la consulta fa un pas més

El Consell General del Poder Judicial inicia la tramitació de la denúncia, presentada pel sindicat Manos Limpias

Efe
1 min
El manifest dels jutges defensa la legitimitat internacional de la consulta

MadridLa comissió permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha començat aquest dimarts a tramitar la denúncia del sindicat Manos Limpias contra els 33 jutges catalans que han signat un manifest en el qual consideren que la legalitat vigent permet la realització de la consulta sobiranista a Catalunya. La denúncia ha estat remesa per la comissió permanent del CGPJ, reunida aquest dimarts, al Servei d'Inspecció i al Promotor de l'Acció Disciplinària, que és l'encarregat de decidir si s'inicia un expedient disciplinari als magistrats signants.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Manos Limpias va presentar divendres passat la denúncia contra 33 jutges catalans en considerar que han comès una infracció disciplinària molt greu per "falta de respecte i acatament a la Constitució". El sindicat entén que la declaració dels magistrats no està emparada pel dret a la llibertat d'expressió i de manifestació.

El passat 13 de febrer, 33 jutges catalans van fer públic un manifest pel Dret a Decidir en què defensen la legalitat de la consulta "en l'actual marc constitucional" i "interpretat a la llum de la normativa internacional".

Entre els signants figuren Montserrat Comas, que va ser vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) entre 2011 i 2008 i expresidenta de l'Observatori de Violència de Gènere; els dos instructors del cas Palau, Juli Solaz i Josep Maria Pijuan; jutges d'instrucció com Josep Maria Miquel Porres i Josep Niubó, i el magistrat de l'Audiència de Barcelona Santiago Vidal.

Segons Manos Limpias, tots els càrrecs públics, "i amb molt més motiu els components del poder judicial", estan obligats a acatar la Constitució i "aquest manifest suposa, atacar, trencar l'ordenament jurídic i per descomptat, la seva màxima llei, que és la Constitució".

stats