Política 10/09/2013

“El govern dóna suport al dret a decidir el vostre futur”

El primer ministre britànic expressa la seva solidaritat amb els gibraltarenys i demana "diàleg" al govern espanyol

Ara
1 min

BarcelonaEls contrastos entre la forma com Espanya i el Regne Unit afronten els desafiaments català i escocès són obvis, i es manifesten no només en els fets, sinó també en les paraules. Aquest dimarts el primer ministre britànic, David Cameron, ha tornat a posar en evidència les diferències entre els dos estats. Ho ha fet en un discurs que, tot i anar adreçat als gibraltarenys, ofereix una lectura interessant des del punt de vista català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conservador Cameron s'ha adreçat als gibraltarenys amb motiu del dia nacional del Penyal. En un breu discurs enregistrat al 10 de Downing St., el primer ministre britànic ha assegurat que el seu govern "dóna suport de tot cor al vostre dret a decidir el vostre futur polític".

Cameron s'ha mostrat contundent en afirmar que Londres no negociarà mai a l'esquena dels gibraltarenys: "Mai acordarem un traspàs de sobirania, o fins i tot començar un procés de negociació de la sobirania, sense el vostre consentiment", ha dit el 'premier', que en el seu missatge recorda al govern espanyol que la manera de solucionar les diferències entre dues parts quan hi ha un conflicte és simple: "diàleg".

stats