Política 20/02/2013

Mas repta Rajoy a plantejar un projecte "atractiu" per a Catalunya

El president lamenta que "fins ara tot el que ens trobem és un 'no'" per part del govern espanyol

Acn
2 min
El president Mas amb el president de la Cambra de Reus, Isaac Sanromà, i l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer / ACN

ReusEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha emplaçat Mariano Rajoy a plantejar un projecte "atractiu" per a Catalunya que inclogui el dret a decidir, després que el president del govern espanyol s'hagi obert aquest dimecres a reformar la Constitució. Des del seu punt de vista, seria important que l'executiu del PP aprofités "l'oportunitat" que té amb Catalunya "perquè fins ara tot el que ens trobem és un 'no'", en al·lusió a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i al rebuig del pacte fiscal. El president ha lamentat que "seguim topant contra la mateixa roca" i ha demanat que s'actuï "amb capacitat de resistència, molta voluntat i fent pinya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de la Generalitat ha insistit que l'estat espanyol té una "oportunitat" respecte a Catalunya, que és "donar-nos l'opció, que també ens l'hem de guanyar en part, de poder decidir el nostre futur, encara que pugui no ser compartit de forma unànime per la societat catalana". "L'important és que, algun dia, Espanya tingui algun projecte atractiu per a Catalunya, perquè fins ara tot el que ens trobem sempre és un 'no'", ha reblat.

Mas ha constatat que, "quan sempre és 'no'", el projecte no esdevé atractiu per als interessos de la societat catalana, i ha insistit que, malgrat que Catalunya i Espanya segueixin tenint "sentiments" i "projectes" comuns, el país ha de fer el seu camí, "perquè si el deixem de fer, passarem a ser ningú, i aleshores deixarem d'existir i perdrem la personalitat".

Artur Mas ha subratllat que hi ha una part de la societat catalana que s'adona que el camí del país ha de ser diferent, però ha advertit que "si Catalunya realment vol aixecar el cap, rebrà bufetades, com ja està rebent, i s'intentarà que aquest procés quedi avortat dins la mateixa societat catalana".

stats