Política 17/03/2013

Ortega: “La reunió a Pedralbes va reafirmar com a prioritats l'estat del benestar i el dret a decidir”

La vicepresidenta lamenta que no fos possible convocar la cimera econòmica i social per "l'interès partidista" d'alguns, i assegura que l'executiu seguirà apostant pel diàleg

Acn
2 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha explicat aquest diumenge que la reunió que aquest dissabte han mantingut el president i els consellers al complet al palau de Pedralbes va servir per reafirmar "el compromís de l'executiu en la defensa de l'estat del benestar i del dret a decidir". La vicepresidenta ha lamentat que enlloc d'aquesta reunió no s'hauria pogut celebrar la cimera econòmica i social –ho ha atribuït a "l'interès partidista" d'alguns– i ha avançat que l'estratègia del Govern continuarà sent la de prioritzar el diàleg amb les entitats, amb els partits polítics i amb el govern espanyol, per garantir que les dues màximes que s'ha fixat l'executiu arribin a bon port.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ortega ha tret importància al fet que tots els consellers i el president es trobessin aquest dissabte al Palau de Pedralbes, el mateix lloc on s'havia de celebrar la cimera econòmica i social. La vicepresidenta ha afegit que els consellers no només es troben els dimarts en la reunió de Govern, sinó "sempre que és necessari".

La "delicada" situació de les finances de la Generalitat i el "patiment" de milers de catalans reclamen respostes del Govern, segons Ortega, que ha explicat que en la reunió va quedar clar que les dues línies vermelles de l'executiu són la defensa del dret a decidir i de l'estat del benestar. Sobre aquest últim ha insistit que "el Govern no farà uns pressupostos que vulnerin l'estat del benestar".

La vicepresidenta ha destacat, a més, que el president de la Generalitat va instar tots els membres del Govern a treballar per al diàleg, tant amb les entitats econòmiques i socials, com amb els grups parlamentaris i també amb el govern espanyol. "Diàleg tot. Renúncies, no", ha indicat abans de participar en l'acte de commemoració del 75è aniversari dels bombardejos a Barcelona durant la Guerra Civil.

stats