Política 07/04/2014

Només un de cada deu espanyols accepta que una comunitat autònoma s'independitzi

Un de cada tres ciutadans de l'Estat són partidaris de no tocar l'organització territorial actual, segons el CIS

Efe
1 min
Manifestació independentista de la Diada / EFE

MadridNomés un 9,5 per cent dels ciutadans espanyols es mostra partidari de reconèixer a les comunitats autònomes la possibilitat de convertir-se en estats independents, segons l'últim baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), corresponent al mes de març.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El debat sobiranista català amb prou feines ha modificat la percepció ciutadana sobre el model d'estat i, de fet, el percentatge d'enquestats que donen suport a la independència és idèntic al del sondeig del febrer passat.

L'enquesta, que es va fer entre l'1 i l'11 de març passats, reflecteix que la majoria dels espanyols, un 33,4 per cent –un punt menys que al febrer– està a favor d'un Estat amb comunitats autònomes, tal com s'estructura en l'actualitat.

Respecte a altres fórmules d'organització territorial, el 18,6 per cent és favorable a un Estat amb un únic govern central i sense autonomies –21,0% al febrer– i un 10,7% preferiria que les comunitats tinguessin menys autonomia que ara –10,5% a l'anterior baròmetre.

Finalment, un 11,9% creu que s'hauria d'atorgar més autonomia a les comunitats autònomes, mentre que al febrer aquest percentatge era del 11,8% dels enquestats, un canvi pràcticament imperceptible.

stats