Política 14/01/2014

Xavier Sabaté planta cara al PSC: "És millor desvincular-se si no hi estàs d'acord que votar en contra de la teva consciència"

L'exconseller defensa el dret a decidir a poques hores de la votació que pot dividir els socialistes al Parlament

Ara
1 min

Barcelona P { margin-bottom: 0.21cm; } "La nostra vinculació a la política i al partit és voluntària, també podem obrar en conseqüència. Tendeixo a pensar que és millor desvincular-se si no hi estàs d'acord que votar en contra de la teva pròpia consciencia". Així s'ha expressat en declaracions a la SER el diputat del PSC tarragoní Xavier Sabaté a poques hores que el Parlament voti demanar la delegació de competències al Congrés per poder celebrar la consulta. La consigna de la direcció del PSC és votar que no, tal com ahir va confirmar el portaveu Maurici Lucena després de l'executiva del partit, però diputats del sector catalanista com Àngel Ros, Joan Ignasi Elena o Marina Geli s'hi oposen i volen empènyer el partit com a mínim cap a l'abstenció per respectar el compromís electoral del PSC amb el dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest matí està reunit el grup parlamentari del PSC per decidir el vot. Les declaracions de l'exconseller Sabaté apostant pel trencament amb Pere Navarro i la resta de la cúpula contrasten amb les paraules d'ahir de Lucena, que va assegurar que no hi hauria fissures i que tots els diputats s'oposarien a la proposta de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP de demanar la consulta al Congrés via l'article 150.2 de la Constitució.

stats