Política 11/03/2016

El cap de files d'Unió a Vic fa el pas a Convergència de la mà d'Artur Mas

Josep Arimany va pugnar amb Anna Erra, actual alcaldessa, per liderar la llista de CiU a la capital d'Osona a les eleccions municipals del 2015

O.m.
1 min
CDC guanya el pols a Unió 
 I situa Erra de cap de llista a Vic

BarcelonaNova baixa significativa a les files d'Unió. Josep Arimany, cap de files dels democristians a l'Ajuntament de Vic, ha fet el pas a Convergència. Així ho ha avançat aquest divendres 'El 9 Nou' i han confirmat a l'ARA fonts nacionalistes, que assenyalen que els avaladors d'Arimany per ingressar a CDC com a militant han estat Anna Erra, alcaldessa de la ciutat, i l'expresident Artur Mas. Mas, precisament, va ser ahir a la capital osonenca en el marc de la ruta pels consells de federació territorials en què explica les prioritats del procés de refundació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arimany va pugnar amb Erra per ser el cap de llista de CiU a les eleccions municipals del passat 2015. Josep Maria Vila d'Abadal, que es va donar de baixa d'Unió per desavinences amb la direcció, va decidir no tornar-se a presentar després de dos mandats, de manera que calia triar un nou candidat. L'assemblea local democristiana va triar Arimany com cap de llista, però finalment CDC es va imposar i Anna Erra va vèncer el pols intern després d'un intens debat entre els dos partits, que en aquell moment encara formaven una federació.

Una de les prioritats de Mas de cara al procés de refundació és captar gent de fora del partit. En aquest sentit, està mantenint múltiples contactes amb personalitats de la societat civil en el marc de la creació d'una plataforma sobiranista.

stats