Política 10/01/2014

Duran: "No hi haurà independència sense acord amb Espanya"

El líder d'Unió veu "impossible" el diàleg amb el govern espanyol perquè autoritzi la consulta

Ara
1 min

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha advertit aquest divendres que "no hi haurà independència sense acord amb Espanya i sense tenir en compte la Unió Europea". En la seva carta web setmanal, Duran ha remarcat a més que "és molt important no identificar consulta amb independència". Just després de Cap d'Any, Unió ja es va queixar que des de CDC se la pressioni perquè se sumi als partidaris del doble sí a la pregunta sobre l'estat independent en la consulta fixada per al 9 de novembre. Duran ha fet notar que el propi conseller de la Presidència, el convergent Francesc Homs, ha advertit aquesta setmana que això de lligar conceptualment consulta amb independència és el que "erròniament" fan PP i PSOE. "Hi estic completament d'acord. Convé que ho tinguem molt present i que fem les coses bé i sense cremar etapes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ha recalcat que la consulta té cabuda a la Constitució i que només és qüestió de voluntat política del PP. "Com que el resultat és consultiu i no vinculant, no pretén imposar unilateralment res al conjunt de la ciutadania espanyola", ha reflexionat, i per això també és cert que "no hi haurà independència sense acord amb Espanya".

D'altra banda, Duran considera "impossible" el diàleg, "per discret que sigui", amb el govern de Mariano Rajoy perquè autoritzi la consulta. "Per nosaltres, per diàleg no quedarà. Ciu vol dialogar. Catalunya vol dialogar. Els que es tanquen en banda i no volen dialogar són el PP i el PSOE", afegeix Duran, que a més ha alertat que si el procés català "no té una resposta positiva" des de Madrid, pot provocar inestabilitat política al conjunt de l'Estat.

stats