Política 02/05/2014

Duran apuja el to enfront d'ERC i avisa que serà CiU qui portarà el "pes" del procés cap al 9-N

El líder d'Unió recorda que el tripartit va deixar Catalunya "sense un euro al calaix". Crida els polítics a mantenir la "serenitat" davant els insults que puguin rebre

Ara
2 min
CLOENDA AMB CÀRREGA DE PROFUNDITAT 
 Josep A. Duran i Lleida, líder d'Unió, va tancar la jornada ideològica que el partit va celebrar ahir al costat  de l'històric dirigent Llibert Cuatrecasas. El seu discurs va contenir una càrrega de profunditat sobre el procés,  sobre l'elaboració de la pregunta i sobre el futur del partit en el nou escenari polític català.

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha fet aquest divendres una crida a "reforçar" CiU en les pròximes eleccions europees, perquè després del 25 de maig serà la federació nacionalista "i no pas ERC" qui portarà el "pes" del procés sobiranista. En la seva carta web setmanal, Duran s'ha fet ressò de les enquestes que pronostiquen un possible 'sorpasso' d'ERC a CiU en les properes eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"En temps de crisi econòmica, l'opció de CiU és la que convé davant dels que –havent protagonitzat el tripartit, que ara reivindiquen– van deixar el país sense un euro al calaix", ha apuntat. Segons Duran, "nacionalment és respectable optar per qui es vulgui, però després de les europees el pes de resoldre les demandes de la societat catalana recaurà sobre CiU, no pas sobre ERC".

D'altra banda, s'ha reafirmat en el fet que la tercera via pot ser una "possibilitat" per resoldre el plet català, tot i que "mentre la resposta de l'Estat sigui la que dóna el govern Rajoy, és obvi que no ho és". Duran ha retret al president d'ERC, Oriol Junqueras, que digui que qualsevol tercera via va contra la voluntat dels catalans. "S'equivoca. Si algun dia n'existeix alguna que jo pugui acceptar, sempre seria previ pas per les urnes i, en conseqüència, acceptada o no per la voluntat democràtica dels catalans".

Navarro

Pel que fa a l'agressió soferta el cap de setmana passat pel primer secretari del PSC, Pere Navarro, a Terrassa, ha afirmat que "qualsevol gest de violència, per petit que sigui, ha de ser sempre condemnat" sense matisos, però ha demanat no treure "les coses de context" i ha remarcat que aquest incident és "una excepció que confirma la regla" de la bona convivència que impera a Catalunya.

Duran ha demanat, a més, diferenciar entre agressions i insults. "A mi m'insulten aquí i allà, però forma part de la dimensió pública", ha dit. Per Duran, "seria millor que no ens insultessin, però no tinguem la pell excessivament prima. I sobretot procurem no confondre l'agressió física amb l'insult". Per això ha cridat a mantenir la "serenitat" i "deixar de banda el sectarisme".

stats