Política 30/01/2015

Duran avisa CDC que "mai" assumirà compromisos irreals i insinua que pren cos una nova organització

"Ja avanço que, pel que jo sé, Construïm no es quedarà com el lema d'unes jornades o una simple plataforma de debat", anuncia el líder d'Unió

Ara
2 min
Duran fuig del front que vol bastir Mas ERC pressiona per fer “eleccions constituents”

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha llançat aquest divendres una sèrie d'advertiments pel que fa al seu posicionament sobre l'escenari polític a Catalunya, amb les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre a l'horitzó. D'entrada, davant el debat sobre si el seu partit es presentarà al costat de Convergència el 27-S amb un programa electoral nítidament independentista, ha deixat clar que "les decisions d'Unió les prendrà Unió, i quan toqui, no quan altres vulguin que ho fem". "Pel que fa a la meva persona, mai acceptaré compromisos que no es puguin complir. Ha estat l'actitud fins ara en tots els programes electorals", ha afirmat en la seva carta web a la militància.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ha confirmat, com ja va avançar l'ARA, que aquest dissabte finalment no se celebrarà la jornada de debat sobre el procés sobiranista, sota el paraigua de l'espai de reflexió Construïm, promogut pel mateix líder d'Unió. La jornada queda posposada fins després de les eleccions municipals. "Això sí, ja avanço que, pel que jo sé, Construïm no es quedarà com el lema d'unes jornades o una simple plataforma de debat", ha anunciat.

Sense donar-ne detalls, Duran ha indicat que "les persones que en seran els portaveus ja explicaran, quan ho creguin oportú, quina fórmula organitzativa adopten i quins són els seus objectius". "A mi no em correspon. Els que avui des de fora d'Unió configuren Construïm són molt sensibles a la necessitat d'omplir buits ideològics amb aire renovador i estan disposats a contribuir-hi amb diagnosi i amb praxi", ha afegit.

D'altra banda, Duran considera "una iniciativa lloable seure seriosament a parlar" de reformar la Constitució, tot i que no acaba de veure clar que "la solució a les demandes del poble català es puguin resoldre necessàriament amb una reforma constitucional". De totes maneres, segons Duran, "tant si optes per la independència com per la confederació o per un estat federal, seria un error pensar que no ens importa un procés de reforma constitucional". "El que passa a Espanya ens importa, encara que sigui per no acabar pitjor", afegeix.

stats