Política 11/11/2012

Duran vol que els afectats pels desnonaments es puguin acollir a la llei concursal per evitar abusos

El líder d'Unió reconeix que no li "agrada" la vaga del 14-N perquè no són temps de "perdre hores de treball"

Roger Mateos
2 min
Josep Antoni Duran i Lleida, en la presentació del programa electoral de CiU / ACN

BarcelonaEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha avançat aquest diumenge que la setmana entrant presentarà a Madrid una proposta per canviar la llei concursal, de manera que les persones afectades pels desnonaments s'hi puguin acollir i evitin així els "abusos de la banca". En la seva visita a la Fira del Vi de Calonge, Duran ha recordat que "quan una empresa no pot pagar els seus creditors fa un concurs i cobra una mica cadascú". "En canvi, quan una persona no pot pagar una hipoteca li treuen el pis i a sobre continua tenint els deutes", ha destacat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran també plantejarà un canvi de la llei hipotecària, "sobretot per acabar amb l'abús que fa la banca amb un 29% d'interessos quan es tracta d'aquestes situacions d'execució d'hipoteques", la qual cosa representa "una vergonya i una immoralitat".

D'altra banda, davant les acusacions llançades pel president espanyol, Mariano Rajoy, contra Artur Mas, a qui va acusar de covardia per no voler fer front a la crisi econòmica, Duran ha replicat que a qui se li ha de retreure "manca de coratge" és al PP i al PSOE, per fer prevaldre els seus "interessos partidistes" enlloc de fer possible un pacte d'estat per la recuperació econòmica.

Sobre la vaga general convocada pel 14 de novembre, ha reconegut que CiU no n'és partidària -"no ens agrada", ha dit- tot i respectar el dret dels sindicats a convocar-la. "Els temps no són per fer vagues ni per perdre hores de treball", ha afegit.

D'altra banda, sobre les enquestes que van apareixent i que vaticinen que CiU frega la majoria absoluta, ha reconegut que és "possible" assolir els 68 diputats en els comicis del 25-N, però res no està "assegurat". Per això, ha fet una crida a la ciutadania de Catalunya perquè el futur Govern pugui tenir prou força per parlar "de tu a tu" amb l'executiu de Rajoy.

stats