Política 09/05/2014

Duran: "Catalunya no necessita que ERC, el PSC o el PP tinguin un gran resultat"

El líder d'Unió adverteix que el relat de CiU "no acaba en el debat nacional català"

Ara
1 min
Josep Antoni Duran i Lleida i Oriol Junqueras, reunits a la seu d'UDC aquest divendres, l'endemà de fer-se públic l'acord per la pregunta de la consulta / ACN

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat aquest divendres que "res" no el faria "més feliç" que un gran resultat de la candidatura que encapçala Ramon Tremosa a les eleccions europees del 25 de maig. "Crec en nosaltres, i en les nostres virtuts. Conec els nostres defectes i les nostres febleses, però estic convençut que Catalunya no necessita que ERC, el PSC, el PP o altres opcions polítiques tinguin un gran resultat", ha afirmat. "CiU no és Catalunya, no cal dir-ho! Però continua essent qui millor la representa i, de bon tros, qui la pot servir millor", ha afegit Duran, justament el dia després que el president d'ERC, Oriol Junqueras, digués que desitja "un bon resultat a ICV-EUiA, a Convergència i, fins i tot, a Unió".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva carta web setmanal, Duran ha explicat que CiU "té un relat europeu que va més enllà del debat sobre el reconeixement de la nostra especificitat nacional". "No acaba en el debat nacional català", ha destacat. Duran no és partidari d'ignorar ni la "plaga de l'atur" ni els nivells de "pobresa" que es veuen "a les portes de casa nostra".

Segons Duran, "a força d'imposar-se el neoliberalisme desvinculant", la crisi ha "destruït els valors de l'economia social de mercat, del benestar social i de la redistribució de la riquesa".

stats