Duran garanteix que Unió votarà a favor de la consulta "digui el que digui" Juncker

El líder d'Unió retreu a ERC i ICV-EUiA que "burxin" en les relacions internes de CiU, després que el candidat del Partit Popular Europeu a presidir la Comissió Europea hagi fet costat a Rajoy contra el 9-N

El president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha garantit aquest dilluns que si el democristià Francesc Gambús obté un escó al Parlament Europeu votarà a favor del dret a decidir "digui el que digui" el candidat del Partit Popular Europeu a presidir la Comissió Europea, el luxemburguès Jean-Claude Juncker. Hores abans, en un acte a Madrid, Juncker ha fet costat "al 100%" al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en el debat sobre la consulta sobiranista plantejada des de Catalunya.

Des de Twitter, Duran ha garantit que Gambús pensa votar tota "proposta a favor del dret a decidir" al Parlament Europeu i ha retret a ERC i ICV que "burxin" en aquest tema. "CDC i Unió defensem el mateix", ha remarcat. No ha especificat si, arribat el cas, Gambús votarà a favor de Juncker per a la presidència de la Comissió Europea. Unió s'integra dins del grup dels populars europeus, que té com a candidat Juncker.