Política 11/12/2013

Duran diu que encara no hi ha "ni un sol pacte sobre la pregunta" i demana "generositat" als partits

El portaveu de CiU a Madrid assegura que la reunió amb Junqueras no té com a objecte parlar de la consulta

Acn / Ara
2 min
SOU EXTRA DEL PARTIT Josep A. Duran i Lleida, líder d'Unió i secretari general de CiU, és l'únic líder polític català, juntament amb Alícia  Sánchez-Camacho (PP), que cobra un sou complementari del partit en concepte de despeses de representació i de dietes. Concretament, Duran cobra 28.848 euros extra a l'any.

MadridEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat aquest dimecres que malgrat les informacions que s'han publicat "encara no hi ha ni un sol pacte sobre la pregunta" de la consulta. Segons Duran, encara "queda temps" per arribar a un acord, i "el president Mas, i de manera discreta, farà els seus contactes amb els dirigents dels partits". En aquest marc, s'ha mostrat "convençut" que les forces seran capaces "que existeixi una posició comuna entre tots" perquè "si no és així, el que faria Catalunya i els partits és un autèntic ridícul" que "no es poden permetre". Per aquest motiu ha recordat que cal que les forces siguin "generoses unes i altres" per "arribar a un denominador comú".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran i Lleida ha fet aquestes manifestacions als passadissos del Congrés abans d'assistir a la sessió de control al govern espanyol.

Respecte a la reunió que mantindrà amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, el pròxim divendres a Barcelona, Duran i Lleida ha afirmat que aquesta és una trobada que "no té res a veure amb la pregunta" i tots dos es devien perquè "pràcticament no ens coneixem" i "és bo que un dirigent pugui tenir relacions amb tothom".

"És una reunió per conèixer-nos i parlar, perquè el diàleg és fonamental en política", ha dit, "i aquest és l'objectiu, no un altre".

Segons Duran, en aquesta reunió "no hi serà" el tema de la consulta, perquè aquesta és una qüestió que aborden de manera "bilateral" el president de la Generalitat, Artur Mas, i els dirigents dels partits, i "cal deixar-lo en mans del president d'una manera molt discreta".

Tal com explica avui l'ARA, Duran es va reunir ahir amb Mas al Palau de la Generalitat en la més absoluta discreció. Divendres, Duran es reunirà amb Junqueras. La reunió entre els dos dirigents està pendent des del gener, quan unes declaracions del president d'ERC sobre la resolució judicial del cas Pallerols van irritar el líder democristià de tal manera que va cancel·lar un dinar programat amb Mas i el líder republicà. Des de les files d'ERC es busca revestir de "normalitat" una reunió que emmarquen dins els contactes habituals de Junqueras amb representants polítics, sindicals i de la societat civil. Però la reunió arribarà en un punt clau de les negociacions i asseurà dues posicions diferenciades a la mateixa taula: mentre el president d'ERC vol preguntar obertament sobre la independència, Duran busca una fórmula en què se sentin còmodes els partidaris d'una tercera via.

stats