Política 01/08/2013

Duran creu que no convenen eleccions anticipades, però avisa que si es demostrés que Rajoy ha mentit, hauria de dimitir

El portaveu de CiU al Congrés reclama transparència i radicalitat democràtica per restablir la confiança de la ciutadania. Retreu al PP que ara demani respecte per la presumpció d'innocència i no ho fes amb Mas i els informes falsos

Marc Colomer
1 min

Barcelona P { margin-bottom: 0.21cm; } El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha alertat aquest dijous al migdia que "ni a aquest país ni a altres de l'entorn en una situació econòmica com la nostra li convé de cap manera desestabilització i anticipar eleccions". Ha rebutjat així demanar la dimissió de Rajoy, però l'ha avisat que si es demostrés que ha mentit, llavors hauria de dimitir. Duran ha reclamat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que expliqui "tot el que sap" i s'avanci al que pugui anar sortint sobre el cas Bárcenas si no vol acabar sent "víctima" dels seus "propis silencis".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la intervenció en la compareixença de Rajoy al Senat, Duran ha fet una crida a posar tota la carn a la graella per encarar un autèntic procés regenerador fonamentat en la "radicalitat democràtica". Per això, ha exigit "transparència" per restablir la confiança de la ciutadania.

Ha retret al PP les seves apel·lacions constants a la presumpció d'innocència, mentre "no la va respectar" en cap moment amb els informes falsos que acusaven el president de la Generalitat, Artur Mas, de tenir comptes a Suïssa.

La dependència del TC

Duran ha retret a Rajoy que amagués haver mantingut contacte amb Bárcenas després que es conegués que tenia comptes a Suïssa. Ha aprofitat les crides a la transparència i a la necessitat de recuperar la credibilitat en l'estat de dret per retreure al PP que hagués amagat que el president del TC era militant del partit, cosa que l'invalida per a les funcions d'àrbitre.

stats