Política 12/11/2013

Duran recorda a Sáenz de Santamaría que l'ús de l'article 150.2 de la Constitució és una via "legal"

Assegura que és una opció que reconeixen molts constitucionalistes i 'pares' de la Constitució per resoldre el conflicte

Acn
2 min

MadridEl portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, ha recordat aquest dimarts a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que una apel·lació del Parlament a l'article 150.2 de la Constitució per demanar el traspàs a Catalunya de la competència per celebrar una consulta seria una via "legal" i que cap "perfectament a la Constitució". Ha fet aquestes manifestacions en resposta a l'advertència que pocs minuts abans havia llançat la vicepresidenta, en el sentit que el Parlament ha de tenir "molt present" a l'hora de prendre cap decisió que la sobirania per decidir sobre Espanya és de "tots els espanyols".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als passadissos del Parlament, Duran i Lleida ha destacat que "de moment" el Parlament "no demana res" i els grups només estan "intentant posar-se d'acord en la fórmula que es pot utilitzar per fer la consulta a Catalunya".

En aquest sentit, ha recordat que un dels "marcs legals" i, per tant, una via "perfectament" compatible amb la Constitució és l'article 150.2 de la carta magna espanyola, que permet delegar a la Generalitat o a qualsevol altra comunitat autònoma una competència que és de l'Estat.

"Aquesta és la meva opinió, i és l'opinió de catedràtics de dret constitucional i de pares de la constitució, i per tant el Parlament està estudiant quina formula pot utilitzar per fer possible aquesta consulta sempre sota l'empara legal", ha dit.

En aquest marc, ha destacat que la vicepresidenta és una "defensora a ultrança de la Constitució" i ha recordat, a més, que l'única vegada que s'ha fet ús d'aquest article 150.2 de la Constitució per transferir una competència a una comunitat autònoma va ser en l'època del govern presidit per José María Aznar.

stats