Política 23/05/2011

Trias: "Avui Barcelona comença una nova etapa"

El candidat de CiU a l'alcaldia de Barcelona destaca que la ciutat tindrà "per primer cop un alcalde nacionalista" i promet que la seva prioritat serà "lluitar per sortir de la crisi".

Thaïs Gutiérrez
2 min
Trias celebra la victòria a l'hotel Majèstic / PERE TORDERA

BarcelonaEl candidat de CiU a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha estat rebut amb una gran ovació per les desenes de seguidors que s'han congregat a l'hotel Majestic. Trias ha parlat de "canvi històric després de 32 anys a l'alcaldia" i ha subratllat que "avui Barcelona comença una nova etapa" i ha convidat a tothom "a sentir-se'n protagonista". Per això ha dit: "Governarem amb tots i per a tots".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat de CiU ha destacat la "situació nova" que es donarà a Barcelona "per primer cop amb un alcalde nacionalista". Així, ha explicat que tots els alcaldes de Catalunya "tindran una capital generosa que servirà al país". En aquest sentit, parlant de les futures relacions amb el Govern de la Generalitat ha dit: "Serem exigents amb la Genralitat i extremadament lleials amb la institució, donant sempre la mà al govern".

Com a prioritat, Trias ha dit que té molt clar que "cal lluitar contra la crisi". "Hem de ser capaços de sortir d'aquesta situació d'atur i de donar resposta a tota aquella gent que ara mateix no pot tirar endavant". D'altra banda, ha agraït la col·laboració dels militants, simpatitzants i de la seva família i ha tingut un record per l'alcalde, Jordi Hereu, i el candidat del PP, Alberto Fernández Díaz, que segons ha explicat, l'han trucat per felicitar-lo pocs minuts abans de fer la roda de premsa.

Des del balcó

Un cop acabada la compareixença davant la premsa, Trias ha volgut saludar els centenars de seguidors que l'esperaven a Passeig de Gràcia, davant del Majestic. Des del balcó i sense micròfon, ha intentat dirigir-se als simpatitzants, que no podien sentir el que deia i no paraven d'aclamar-lo cridant: "Alcalde, alcalde". Al final, des del carrer han començat a cantar Els segadors i Trias i els dirigents convergents que hi havia al balcó els han acompanyat.

Mas ho considera "un premi a la trajectòria"

El candidat ha estat acompanyat pel president de la Generalitat, Artur Mas, que ha dit que la victòria de CiU a Barcelona és "el premi a una llarga trajectòria" i ha destacat la lluita prèvia de Cullell, Roca i Molins, que eren presents a la sala. El president ha volgut posar èmfasi en la interpretació dels resultats i han dit que "demostren el seny del poble català que no ha caigut en els discursos de la immaduresa i la hipocresia".

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, també ha volgut acompanyar Trias i Mas i ha destacat que "els resultats han estat esplèndits arreu del territori". "Per primera vegada CiU guanya en número de vots absoluts a les municipals", ha dit.

stats