Política 25/10/2013

Duran garanteix que Unió mai s'unirà al PP per frenar la independència

"En l'agenda nacional, anem i anirem per voreres diferents i divergents", ha assegurat el líder democristià

Ara
2 min

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha garantit aquest divendres que el seu partit mai farà pinya amb el PP per frenar la independència de Catalunya. A través de la seva carta web setmanal, Duran ha sortit al pas de les crides del PP a Unió perquè trenqui amb CDC i s'afegeixi al front antisobiranista. "Espero que no s'hagi de trencar la federació de CiU, però en l'agenda nacional, amb el PP no anirem enlloc, i tampoc a un metre de distància", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ha reiterat que en temes nacionals "el PP i Unió anem i anirem per voreres diferents i divergents". I s'ha remuntat vuit dècades enrere per recordar que, en temps de la II República, Unió i la CEDA –principal formació de la dreta espanyola– "mai van anar de bracet". "Em sento molt lluny dels que volen arraconar-nos i aprimar l'actual 'statu quo' de Catalunya", ha agregat.

Tot i això, ha insistit que segueix "sense veure la independència com la vareta màgica que tot ho ha de resoldre". "Tant de bo que tot fos tan fàcil, però malauradament tot és molt més complex", ha avisat Duran, que d'altra banda ha alertat que els pressupostos estatals –on les inversions a Catalunya pateixen una davallada del 25%– i la llei Wert "dinamiten els ponts, si en queden, entre Catalunya i Espanya".

També s'ha referit a la polèmica protocol·lària de la setmana, després que el govern espanyol impedís al president de la Generalitat, Artur Mas, intervenir en la inauguració del Fòrum econòmic euromediterrani celebrat a Barcelona. "Sincerament, no crec que les tensions que vivim hagin de ser atiades amb problemes d'aquest tipus. És la política i no el protocol, el que ha de marcar la pauta en els moments presents", ha remarcat Duran, que ha recordat que el president de la Generalitat és el "representant ordinari" de l'Estat a Catalunya i, com a tal, no se li hauria d'haver impedit intervenir.

stats