Política 25/07/2014

Duran engega els contactes per "refundar" l'espai de centre a Catalunya

El líder d'Unió pensa dedicar "molt de temps" a aquest projecte i se sent "reconfortat" en veure que "molta gent" de fora del seu partit està disposada a donar-li suport

Ara
2 min

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha engegat ja els contactes a fi de promoure una "refundació" de l'espai de centre polític a Catalunya. Així ho ha avançat aquest divendres a la seva carta web setmanal, en què ha assegurat que pensa "dedicar molt de temps al compromís adquirit" a l'escola d'estiu d'Unió, a finals de juny, quan es va proposar abanderar una refundació centrista a Catalunya. La seva intenció és "portar a terme una reflexió pública que vagi més enllà d'Unió i que, lluny del tacticisme, pugui ser una resposta al desprestigi de les institucions polítiques i dels seus responsables".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En les darreres setmanes, assegura, ha rebut ja mostres de suport. "Reconforta trobar gent de dins i molta de fora del partit disposada a refundar un espai polític des de pautes i maneres diferents de fer política i des de valors morals, socials i cívics diversos que l'inspirin", afegeix. "He de dir-vos que ja he posat fil a l'agulla i que he començat converses i reunions orientades a assumir aquest objectiu", ha reblat.

"Responsablement satisfet" per haver dimitit del càrrec a CiU

D'altra banda, Duran ha dit que se sent "responsablement satisfet per la renúncia a la secretaria general de CiU". "Ens convenia a tots. A mi, també", ha comentat. Una decisió "profundament meditada", ha dit. Duran ha recordat que va assumir el càrrec el 2 de desembre del 2001, arran de la crisi per la successió de Jordi Pujol com a candidat de CiU a la presidència de la Generalitat. Llavors, Pujol va triar Artur Mas, tot i que Duran hi aspirava. "No vaig ser l'elegit. Això va comportar una evolució de la coalició a federació i uns retocs a favor d'Unió dels equilibris de CiU endins i també enfora", ha recordat.

Ara, "aquelles circumstàncies han canviat". "Personalment vaig girar full molt ràpidament a la meva legítima aspiració" a succeir Pujol i, "en contra del que molta gent ha dit injustament, he servit lleialment al president Mas, moltes vegades des del desacord, com deia ell mateix. A les verdes i a les madures!", ha recalcat. Duran assenyala que "la projecció de nous lideratges en el si d'Unió i la meva obligació d'ajudar-los a consolidar-lo afegeix més sentit a la meva renúncia i substitució d'aquest càrrec. Unió ho necessita. A Unió li va bé i a CiU, també. A més, rebaixar una mica la pressió que sovint es concentra sobre la meva persona també ens va bé a tots".

stats