Política 06/09/2013

Duran només aniria a la Via Catalana per defensar la consulta, però recorda que en l'última Diada el van "increpar"

El líder d'Unió deixa entreveure que no se sumarà a la cadena humana, però deixa pendent la decisió final en funció de la seva "consciència" i "disponibilitat física", i sosté que la independència "divideix"

Ara
1 min

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha explicat aquest divendres que s'està rumiant d'anar a la Via Catalana organitzada per l'ANC, però no per reivindicar la independència, sinó per defensar el dret dels catalans a decidir el seu futur polític en una consulta. No obstant això, ha deixat entreveure el seu malestar per com va ser tractat l'última Diada, en acudir a darrera hora a la manifestació sobiranista amb el lema "Catalunya, nou estat d'Europa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hi aniria per defensar la consulta? I tant! L'any passat vaig anar a la manifestació en defensa del pacte fiscal. Resultat: em van comptabilitzar com a independentista", ha remarcat en la seva carta web setmanal. A més, ha recordat que mentre caminava amb la resta de manifestants va ser esbroncat: "Alguns manifestants independentistes no van deixar d'increpar-me, d'insultar-me, de llançar-me monedes a la cara". I els no independentistes es preguntaven "què 'carai' feia jo en aquesta manifestació", ha afegit.

Sense voler confirmar la seva absència, ha assegurat que aquesta Diada anirà o no a la cadena humana "en funció de la meva disponibilitat física i del que en consciència cregui que he de fer".

D'altra banda, ha destacat que mentre el dret a decidir és una opció que "suma" adhesions, no només del sobiranisme, sinó també d'ICV-EUiA i sectors socialistes, "la independència és una proposta legítima, però divideix".

stats