Política 26/11/2015

Duran: "Mai es negociarà la ruptura amb Espanya i no tindrà la benedicció de la UE"

El líder d'Unió diu a TV3 que se sent "obligat" a presentar-se al 20-D per la situació de bloqueig entre Catalunya i Espanya i considera que el trencament entre Convergència i Unió va ser "un mal negoci per al país"

Francina Bosch
2 min
El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, en una entrevista a 'Els matins de TV3'

BarcelonaEl líder d'Unió i candidat el 20-D, Josep Antoni Duran i Lleida, manté "la il·lusió política", malgrat la sotragada del 27-S -en que UDC no va aconseguir representació parlamentària- i assegura que la situació de bloqueig en les relacions entre Catalunya i Espanya l'"obliga" a presentar-se a les eleccions generals per proposar una "oferta de futur" que permeti sortir de l'atzucac.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a 'Els Matins de Tv3', Duran ha insistit que cal una proposta alternativa a la independència perquè Espanya "mai negociarà la ruptura" amb Catalunya i, en tot cas, "no tindrà la benedicció de la UE".

Duran, que no es planteja no tenir representació al Congrés després del 20-D, ha considerat que el trencament entre Convergència i Unió va ser "un mal negoci per al país" i no ha descartat que puguin tornar a "col·laborar", aprofitant la "refundació de CDC", si "hi ha un canvi d'actitud", es recompon "l'espai de centre" i s'abandona la idea única de la independència.

En clau de campanya pre-electoral, Duran ha advertit que "podem acabar pitjor del que estem, i hem d'acabar molt millor, negociant un nou 'statu quo' per Catalunya per als pròxims 30 anys". En aquest sentit, ha considerat que mentre "alguns han trencat molts ponts", en l'objectiu d'aconseguir-ho, "d'altres no n'hem trencat cap" i ha apel·lat al vot del "catalanista moderat que no vol la independència". Alhora, ha tret ferro a la desfeta d'Unió el 27-S i ha assegurat que "hi havia una situació política de bipolarització i nosaltres estàvem al mig". "Hi havia molta gent que no sabia de l'existència d'Unió", ha conclòs.

"Rajoy no pot excloure Mas del pacte antijihadista"

Duran també ha considerat que "s'ha menystingut" la figura d'Artur Mas en el pacte antijihadista, tenint en compte que es tracta "del màxim representant" de la seguretat catalana. En aquest sentit, ha demanat a Rajoy que no l"exclogui", i ha considerat "un joc de criatures" utilitzar la tensió política arran del procés per vetar-lo en altres qüestions de rellevància com és la lluita antijihadista.

stats