Política 03/11/2013

Ampli ressò a la xarxa de l'editorial de l'ARA

Més de dos mil retuits i un miler de comentaris a Facebook aplaudeixen un editorial que fixa la posició del diari sobre el procés sobiranista

Ara
2 min
El ressò de l'editorial de l'ARA a les xarxes

Barcelona P { margin-bottom: 0.21cm; }A:link { } 'Diguem-ne pel seu nom: democràcia'. L'editorial trilingüe –en català, castellà i anglès– de l'ARA d'aquest diumenge 3 de novembre del 2013 ha tingut un gran impacte a internet, amb més de dos mil retuits a Twitter i un miler de 'm'agrada' a Facebook. Les tres versions de l'editorial han tingut més de 16.000 visites en total (usuaris únics).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"L'editorial de l'ARA és per anar-la assaborint a poc a poc, gaudint-la a cada frase. Enhorabona!". Així ho ha resumit l'editor Quim Torra. "Un editorial clar i il·lustratiu", ha tuitejat el periodista Salvador Alsius, exdegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya. "L'editorial de l'ARA trobo que estableix allò que ens uneix, irrenunciable, veritablement central, que genera grans majories", ha afegit en una altra piulada a Twitter A. Castrero S. "Es pot dir més alt, però no més clar", ha escrit Mateu Parera.

Alguns lectors han aprofitat els 140 caràcters de Twitter per destacar frases literals de l'editorial: "L’única sortida possible fa temps que està inventada: democràcia" o "Que ningú no intenti enganyar amb els mots, i que parlin els vots", han estat els fragments més compartits.

"Ni radicalitat ni punyetes en vinagre!", ha proclamat en un altre tuit el productor i exintegrant de La Trinca Josep M. Mainat.

Hi ha lectors que han comparat l'editorial de l'ARA amb els últims publicats a 'La Vanguardia' o 'El País'. "La batalla del editorials dels diaris demostra també la lluita entre el món nou i el vell", reflexiona Pere Sàbat. "Si hi ha una moderació, és aquesta, afegeix Isidre Tomasa. "Democràcia vs, moderació", resumeix Jordi Guardiola. "Gran editorial. Tant de bo a tot arreu veiessin que el procés català ve del poble i no del polític de torn", ha recriminat Jaume Aulet. "Per fi un diari que no confon desig amb realitat gràcies @CarlesCapde", ha apuntat el biòleg i músic Xavier Baulies. L'economista Marcel·lí Enrich ha afegit: "Benvolguts 'followers': avui cal comprar el diari ARA. Contra la febre: antitèrmics. Contra la infecció: antibiòtic. Contra la manipulació: diari ARA".

La versió en castellà i anglès també ha circulat. Una de les personalitats que ha retuitejat l'editorial en anglès és la consellera de Benestar i Família, Neus Munté. "Its name is very clear: democracy! #volemvotar", ha escrit al Twitter.

"És llegir l'editorial de l'ARA i saber del cert que som imparables i que això sortirà bé", ha conclòs en una altra piulada Sílvia Pascual. Jordi Clopés hi ha posat nom: "La revolució de les urnes".

Storify: l'impacte de l'editorial a Twitter

stats