Política 20/07/2017

Eduard Punset reivindica poder votar l'1-O "pel simple dret democràtic"

El científic escriu una carta a 'Público' en què reivindica que ningú li pot "impedir" el seu dret a votar

Europa Press
1 min
El científic i assagista Eduard Punset

BarcelonaEl científic Eduard Punset reivindica poder votar en el referèndum sobiranista de l'1-O "pel simple dret democràtic" dels ciutadans catalans d'exercir el seu vot.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Estic completament a favor de celebrar el referèndum de l'1 d'octubre, pel simple dret democràtic (el substantiu és important) que tenim tots els ciutadans de Catalunya d'exercir el nostre vot", diu Punset en una carta al diari 'Público' dirigida al president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

El científic afirma que han hagut de transcórrer molts anys perquè ara, com a català, doni mostres del seu "reconeixement i gratitud" a l'actual president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i al vicepresident, Oriol Junqueras, així com a tot el Govern "per seguir remant en la mateixa direcció democràtica".

En la missiva, Punset recorda la Transició de la mà d'Adolfo Suárez i el seu paper amb la dictadura, però considera que una majoria no va acabar d'entendre "una segona Transició amb la vista posada a treballar de manera clara per la separació de poders, la no-ingerència entre poder legislatiu, judicial i executiu i, en definitiva, l'invent d'una nova democràcia espanyola, amb l'objectiu posat cap a un futur molt més obert i no com un mirall permanent del passat".

Per tot plegat, Punset conclou la missiva reivindicant el seu dret a votar: "Purament i simplement: no poden impedir ni el meu [dret] ni el de ningú: vull que em deixin votar".

stats