Alto el foc d'ETA

Optimista davant el comunicat d'ETA

Joseba Egibar: "L'aposta per la via política s'ha de veure reforçada amb espais de legalitat"

El portaveu del PNB al parlament basc creu que la branca militar s'ha subordinat a la política, tot i que hi oposa resistència

El portaveu del PNB al parlament de Vitòria, Joseba Egibar, creu que el comunicat d'ETA fet públic ahir deixa "un pòsit d'esperança i un fet indiscutible: en la societat basca, al conjunt de l'espectre polític, no hi ha ni una sola formació que pugui justificar una acció violenta o armada". Egibar, doncs, defensa la posició de l'esquerra abertzale, i espera ara la legalització dels partits polítics d'aquest àmbit: "L'aposta per la via política s'ha de veure reforçada amb espais de legalitat", assegura.

En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, Egibar ha afirmat que "en l'últim any i mig s'ha visualitzat que hi ha cert debat i tensió a l'esquerra abertzale entre els que optaven per la via política i els que s'hi resistien", però creu que amb aquest comunicat els abertzales "diuen a ETA que s'ha acabat". Segons ell, "és evident que ETA hi oposa resistència", però tot i així "hi ha una subordinació de la branca militar a la política". "L'expressió política de l'esquerra abertzale ha agafat les regnes del debat", ha conclòs.

Més continguts de