Política 16/08/2015

Tres nous fitxatges de Junts pel Sí: Josep M. Vila d'Abadal, el Pare Manel i Carme-Laura Gil

La candidatura independentista suma tres noms més de personalitats reconegudes a Catalunya

Ara
1 min
L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ja no és militant d'Unió. Ahir va estripar oficialment el carnet per desavinences amb Josep A. Duran i Lleida, líder del partit democristià des de fa més de tres dècades.

BarcelonaUn dia més, la candidatura independentista de Junts pel Sí anuncia tres noves incorporacions de persones de reconeguda trajectòria a Catalunya. Es tracta del sacerdot Manel Pousa, conegut com a Pare Manel, i els polítics Carme-Laura Gil i Josep Maria Vila d’Abadal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Manuel Pousa (Granada, 1945) ha exercit a la parròquia de la Santíssima Trinitat de la Trinitat Vella i també ha treballat al districte de Nou Barris, on està arrelada la seva Fundació Pare Manel, creada el 2004. Una institució sense ànim de lucre que porta a terme projectes educatius i d’acció social per a persones en situació de vulnerabilitat. Ha rebut diverses distincions, així com la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i la Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona, totes dues el 2009.

Carme-Laura Gil (Benissanet, 1935) és llicenciada en filologia clàssica i ciències de l’educació. Després de dedicar-se al món docent va fer el pas a la política el 1980, quan va ser nomenada directora general de Batxillerat. També va ser directora general de Professorat i Centres, i de Planificació Escolar del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Gil, de CDC, va ser diputada al Congrés dels Diputats i posteriorment consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, entre el 1999 i el 2003.

Josep Maria Vila d’Abadal (Barcelona, 1954) és enginyer agrícola i empresari. Del 2007 al 2015 va ser alcalde de Vic i durant quatre anys també va ser el president de l’Associació de Municipis per la Independència, des de la seva constitució el 2011 i fins al 2015. Vila d’Abadal és nét del polític i un dels fundadors d’UDC Lluís Vila d’Abadal.

stats