28-N
Política 28/11/2010

El PP manté la prudència tot i que es perfila com a tercera força

Alicia Sánchez-Camacho pot batre el màxim històric de 17 diputats que el PP va aconseguir amb Aleix Vidal-Quadras el 1995. Amb el 90% dels vots escrutats, el PP obtindria 18 diputats però els populars mantenen la prudència

Lara Bonilla
1 min

BarcelonaEl partit d'Alicia Sánchez-Camacho aspira a superar ERC i tornar a ser la tercera força al Parlament de Catalunya. L'altre repte és igualar o batre el màxim històric de 17 diputats que el PP va aconseguir amb Aleix Vidal-Quadras com a cap de llista. De moment, amb el 80% escrutat, ho aconseguiria ja que obtindria 18 diputats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PP afronta amb optimisme aquesta nit electoral però els seus líders prefereixen mantenir la prudència. El regidor del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha comparegut de manera informal davant els periodistes i ha dit que prefereixen esperar que acabi el recompte per fer valoracions. "Després d'esperar tant, siguem prudents", ha dit. I ha afegit: "Alicia està com un flam".

El Partit Popular de Catalunya segueix el recompte electoral des de l'hotel Grand Marina, al World Trade Center de Barcelona. La presidenta del PP a Catalunya ha arribat una mica abans de les 19.30 hores de la tarda, quan encara no havien arribat els militants del seu partit. Sánchez-Camacho s'ha reunit en una sala amb el seu equip per consultar les dades de participació i els primers sondejos. La líder popular ha confessat que està “nerviosa” i que prefereix les campanyes a les nits electorals.

A Madrid, el president del partit, Mariano Rajoy, la secretària general, María Dolores de Cospedal, i la vicesecretària d'Organització, Ana Mato, entre d'altres càrrecs del PP, segueixen l'escrutini a la seu estatal de la formació al carrer Génova. De Cospedal ha felicitat Convergència i Unió pels resultats i ha dit que el seu partit, que assoliria un dels millors resultats en la història del PP a Catalunya, no es planteja, per ara, fer pactes.

stats