Política 21/12/2017

Les eleccions catalanes, al minut a la premsa internacional

Les pàgines web destaquen la victòria dels partits independentistes

Ara
2 min
BBC.

BarcelonaLa premsa internacional està seguint la jornada electoral a Catalunya minut a minut, fins i tot amb seguiments en viu, que recullen amb detall l'evolució de l'escrutini.

BBC

Els electors esperen el recompte

La pàgina de la cadena britànica explica que el recompte està en marxa en unes eleccions, afirma, que posa els partits independentistes contra els unionistes, que volen que Catalunya es mantingui com una part semi-autònoma d'Espanya. El corresponsal de la BBC apunta que hi ha poques possibilitats que les eleccions solucionin la crisi política de Catalunya.

Le Monde

Le Monde

Eleccions a Catalunya: curta majoria absoluta per a partits independentistes

El diari francès és un dels que segueix al detall aquesta campanya. En l'edició de paper de dijous, ha dedicat la foto de portada a l'acte de final de campanya de Junts per Catalunya sota el títol "La campanya de totes les fractures". En la pàgina web afirma que les forces independentistes obtenen una mínima majoria al Parlament, amb una fotografia de Carles Puigdemont il·lustrant la informació.

La Repubblica.

La Repubblica

Catalunya vota per la renovació del Parlament: els sondejos veuen al capdavant els líders independentistes

A la pàgina web del rotatiu italià subratllen l'augment de participació respecte als comicis de fa dos anys i fan un repàs de les condicions polítiques en què s'han celebrat les eleccions, destacant el govern a l'"exili" i que ha estat Mariano Rajoy el que ha convocat les eleccions en aplicació de l'article 155.

The Guardian

The Guardian

Els partits independentistes guanyen amb el 90% de l'escrutini

El britànic assenyala la victòria en número d'escons de les forces pro-independència amb l'escrutini encara no complert i subratlla, en el minut a minut, el missatge de Whatsapp que un assistent de Carles Puigdemont ha enviat als periodistes aquesta nit en què es llegeix: "Ja ho veieu, tornem, nois".

La Nación

La Nación

Puigdemont podria tornar a governar

El periodista del diari argentí que signa un article d’urgència subratlla el “desconcert” d’uns resultats que donen als independentistes una majoria al Parlament que podria facilitar la tornada i la presidència a Carles Puigdemont.

stats