ELECCIONS EUROPEES
Política 25/05/2014

Tanquen els col·legis electorals amb participació a l'alça esperonada pel 9-N

A les 18 h la participació havia incrementat nou punts respecte de les europees del 2009 i se situava en el 35,4%, mentre que era sensiblement inferior a l'Estat

Ara
1 min
A les hores punta s'han format cues a les meses electorals / FRANCESC MELCION

BarcelonaCol·legis electorals tancats des de les 20 h d'aquest diumenge 25 de maig, i amb una participació clarament a l'alça almenys amb les dades de les 18 h de la tarda. Així, el 35,4% dels electors catalans ja havien votat a mitja tarda, nou punts per sobre que ara fa cinc anys, a les eleccions europees del 2009. Si es confirma que la participació definitiva s'ha disparat a Catalunya, tindrà una clara lectura en clau interna: el procés sobiranista, lluny d'espantar, ha actuat d'estímul per a la participació electoral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A Catalunya, tradicionalment, la participació en les eleccions europees havia estat més baixa que la mitjana espanyola, tret de les primeres eleccions, en què els percentatges van ser gairebé idèntics. Des del 1994, la distància entre Catalunya i Espanya s'ha situat sempre entre els 5 i els 8 punts. L'any 2009, per exemple, mentre a Catalunya només va votar el 37% dels electors, al País Valencià la participació va ser 16 punts superior i es va enfilar fins al 53%, la més alta de l'Estat.

Resultats, a les 23 h

Les dades definitives de participació no se sabran fins a les 21 h del vespre. Els resultats, però, no es coneixeran fins a les 23 h, quan hagi tancat l'últim dels col·legis electorals d'Itàlia, el país de la UE on es pot votar fins més tard.

stats