ELECCIONS 22-M
Política 31/03/2011

Gomà avala treure cotxes de la via pública i exportar a l'Eixample les superilles de vianants

El candidat a l'alcaldia de Barcelona d'ICV-EUiA, Ricard Gomà, planteja aquesta mesura ja vigent a Gràcia i a Sant Andreu.

Albert Balanzà
1 min

BARCELONAGomà, ahir al cicle de conferències que organitza el Col·legi d’Enginyers Tècnics amb el suport de l’ARA va donar algunes pistes de les apostes que desgranarà en campanya. Per exemple, en la línia de plantejar mesures per treure vehicles de la via pública, el candidat ecosocialista va proposar exportar a l’Eixample el model de superilles de vianants que s’han fet a Gràcia o a Sant Andreu durant els dos últims mandats. “Només el 19% de desplaçaments a la ciutat són interns pero el vianant només disposa encara d’un terç de l’espai”, va advertir i va proposar més transport públic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Com a idea de força, tenint en compte que no pot contradir la feina feta fins ara, Gomà proposa el “canvi ecològic” amb aquesta i altres mesures, com un pla de corredors verds entre els petits jardins que poden haver-hi a les places o als interiors d’illes de cases de la ciutat, els grans parcs com el de la Ciutadella o el parc de l’Escorxador i els pulmons verds com Collserola. Però amb el que aconseguirà titulars en aquesta campanya és amb la recuperació de la proposta d’establiment d’una taxa turística “que faci els turistes corresponsables de la ciutat que visiten”.

stats