Eleccions municipals

Lluís Escardo: “L’alcalde és molt amic dels seus amics, però als enemics ni aigua”

Cap de l'oposició a Pontons (JxCat)

2 min
El cap de l'oposició a Pontons, Lluís Escardo (JxCat), en una imatge d'arxiu.

BarcelonaLluís Escardo Bas (Barcelona, 1953) porta dues legislatures liderant des de Junts l’oposició al PP a l’Ajuntament de Pontons, ara amb tres regidors. No ha decidit del tot si es tornarà a presentar i veu complicat vèncer els populars.

Per què el PP mana a Pontons des del 1999?

— Hi ha molta gent del PP que només vota a les municipals, a l’alcalde, perquè els va a buscar a la porta de casa seva. I després de tants anys del PP hi ha una part de clientelisme. L’alcalde és molt amic dels seus amics, però als enemics, ni aigua. Si ets amic de l’alcalde et portaran aigua fins a casa teva, i si ets enemic, encara que el tub d’aigua passi per davant de casa teva no et donaran aigua. Això existeix i són pràctiques caciquistes.

Es tornarà a presentar?  

— La meva família em diu que no, però jo soc molt tossut. Aquest poble necessita un Pepito Grillo. La gent no s'adona que perdem llibertats. I això fa molts anys que es practica. 

Quin sector econòmic s’ha de potenciar?

— El turisme. Tenim un poble preciós. L’alcalde no està potenciant aquest sector. Si a la gent li coartes la llibertat, es pregunta per què ha de lluitar. A la gent has de deixar-la fer. A Pontons fa falta drenar, tenir esperit emprenedor. Si en aquest poble deixés de governar el PP, hi hauria un impuls tremend.

L’objectiu és l’alcaldia?

— Ho intentarem, però ho veig francament difícil. La realitat a vegades s’imposa. La gent està acostumada a abaixar el cap. Estem perdent el jovent i, tot i això, abaixen el cap. Jo soc avi i m’agrada veure els meus nets a Pontons, que no hagin de marxar.

Està a favor del projecte per instal·lar una central eòlica a Pontons? 

— Crec que seria matar el poble perquè uns quants es facin rics. Què tenim, a Pontons? La natura. La gent no és conscient del que tenim.

Junts ha de sortir del Govern per la suspensió de Laura Borràs com a presidenta?

— Jo no sé què dir-te. Saps que això és el que vol Esquerra des de fa temps. A ERC li aniria molt bé governar sola amb el suport puntual del PSC. La rebequeria de dir adeu no la veig. Sí que Borràs ha fet una feina fabulosa i la continua fent.

stats