Eleccions municipals

Joan Barrera: “El paper del president Lambán ha sigut negatiu per als Jocs, crec que cal dir-ho i no passa res”

Cap de l'oposició a la Seu d'Urgell (Compromís per la Seu-PSC)

2 min
Joan Barrera, cap de l'oposició a la Seu d'Urgell

La Seu d'UrgellJoan Barrera (Sant Boi de Llobregat, 1983) és el líder de l’oposició i serà candidat l’any vinent.

Catalunya no tindrà Jocs. Qui n’és el responsable?

— La culpa és de tots. No hi ha hagut un lideratge clar ni per part del Pirineu ni de l’alcaldessa de Barcelona. La Generalitat al principi va fer un paper tebi i el govern d’Aragó ja s’ha vist que tampoc hi ha posat de la seva part. És un fracàs de tots i una oportunitat perduda.

El citava en últim lloc. Què en pensa del paper de Lambán?

— El paper del president Lambán ha sigut negatiu per als Jocs, crec que cal dir-ho, no passa res. Hauria d’haver fet un esforç més gran per fer un pacte. Aquí cadascú ha anat a la seva en la defensa dels propis interessos territorials i polítics. 

S’han venut com una oportunitat per als Pirineus. Quines mancances hi ha?

— Els que estan en contra dels Jocs també tenen una part de raó: tota la inversió que es diu que es farà pels Jocs és una inversió que s’hauria d’haver fet o que s’hauria de fer amb Jocs o sense. Al territori tenim uns problemes molt bàsics: per exemple, hi ha algunes àrees que, si plou massa, no tenen aigua potable perquè tenen fang. O no tenen televisió o telefonia perquè no els hi arriba la senyal. I fibra, ni somiar-ho.

Van guanyar el 2019, però no van governar. Com valora el pacte ERC-Junts?

— Ha estat una legislatura difícil amb la pandèmia, però sí que és cert que no el valorem positivament. El centre històric està molt degradat i en seguretat i neteja hem anat enrere.

 Si el 2023 vol ser alcalde, probablement li tocarà pactar amb ERC o amb Junts...

— Podríem parlar amb qualsevol grup polític sempre que respecti la democràcia, i aquests dos partits que estan governant ho fan. No hi ha cap preferència.

L’aposta independentista que fan ERC i Junts no és un obstacle?

— No. Aquí ens presentem per un projecte local i per això ens diem Compromís per la Seu. Aquí l’embat independentista és personal i sempre hem donat llibertat de vot intern a tots els regidors. Hi haurà gent no independentista i pot haver-hi gent independentista a les llistes.

stats