ELECCIONS 20-N
Política 21/11/2011

El recompte de l'escó que es disputen ERC i el PSC a Girona no se sabrà fins d'aquí dues setmanes

Dimecres se sabrà el vot per correu però el PSC ja ha dit que portarà el recompte "fins les últimes conseqüències". El diputat se l'han endut els republicans per uns dos-cents vots de diferència

Ara
2 min

BarcelonaEl recompte definitiu de l'escó que balla entre el PSC i ERC a la circumscripció de Girona no se sabrà fins d'aquí un parell de setmanes. Aquest dimecres es coneixerà el recompte del vot per correu però amb tota probabilitat el partit que es quedi sense aquest diputat reclamarà un segon escrutini, tal com recull la llei electoral. Amb el 100% escrutat, ERC obté 1 diputat i el PSC 1. Ara mateix el segon escó socialista balla per uns dos-cents vots.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

ERC reviu una situació molt similar a la de les últimes eleccions municipals. En aquella ocasió va perdre la representació al ple per un sol vot. Un dels vots nuls era un vot a ERC acompanyat d'una estampeta del fundador de l'Opus Dei, Josepmaria Escrivà de Balaguer, que invalidava la papereta.

En declaracions a RAC1, la cap de llista d'ERC a Girona, Teresa Jordà, ha dit que la de diumenge va ser "una nit molt estranya" i que el partit viu els resultats de Girona amb satisfacció però amb molta prudència.

Durant l'escrutini, en diverses ocasions a les seus del PSC i ERC es va passar dels aplaudiments al silenci quan el diputat canviava de costat.

El PSC va admetre que ha patit una "derrota dura" en aquestes eleccions, també a les comarques gironines si es confirma el resultats amb el 100% dels vots escrutats que dóna el diputat a ERC-RCat-Catalunya Sí.

De fet, serien els pitjors resultats de la història dels socialistes a Girona on mai, des del 1977, han baixat dels dos diputats. El cap de llista, Àlex Sáez, que de moment és l'únic diputat socialista per Girona, considera que els resultats no són per tirar coets però que tampoc són del tot nefastos tenint en compte la davallada generalitzada dels socialistes i la dinàmica de mals resultats de les autonòmiques i les municipals.

Els socialistes estan convençuts que el vot exterior els donarà el diputat perquè acostumen a tenir força més vots que els republicans i que finament serà l'exalcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, la diputat per Girona a Madrid i no Teresa Jordà (ERC-RCat-Catalunya Sí). Joaquim Nadal ja ha avançat que la federació del PSC a Girona posarà "tots els seus esforços i recursos humans i jurídics" per fer el recompte i "fins les últimes conseqüències" per no baixar dels dos escons.

stats