ELECCIONS 20-N
Política 15/11/2011

Rajoy, sobre el pacte fiscal: "Recordaré a CiU que la Generalitat recapta el 50% de l'IVA i l'IRPF i que si creem ocupació tindrà més ingressos"

En una entrevista a 'El Mundo', el candidat del PP nega que vulgui recuperar competències per les comunitats autònomes i es compromet a respectar l'Estatut retallat pel TC

Ara
1 min
El Mundo, 15 de novembre

BarcelonaEl diari El Mundo entrevista aquest dimarts el candidat del PP, Mariano Rajoy. Al llarg de 4 pàgines, Rajoy, a qui totes les enquestes li donen una àmplia victòria en les eleccions d'aquest diumenge, exhibeix un to presidencial com a alternativa al mandat Zapatero. En clau territorial, el líder del PP deixa clar que no vol recuperar competències de les comunitats autònomes tot i la insistència dels entrevistadors, Casimiro García-Abadillo i Victoria Prego, que formulen dues vegades la mateixa pregunta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre l'Estatut, Rajoy es remet al Tribunal Constitucional. "L'Estatut de Catalunya es mantindrà tal com està?", pregunten els entrevistadors. I Rajoy respon: "L'Estatut de Catalunya és el que han aprovat els catalans i el Tribunal Constitucional ha interpretat".

Pel que fa a la proposta de CiU sobre el pacte fiscal, Rajoy assegura: "Li recordaré a CiU que a Catalunya la Generalitat té el 50% de l'IRPF, el 50% de l'IVA i el 58% dels impostos especials. I que si som capaços de fer una política econòmica que creï ocupació, tindrà més diners perquè recaptarà més IVA, més impostos especials i més impost de la renda. I li diré que no s'han d'equivocar les prioritats".

En l'entrevista, Rajoy es compromet a complir l'objectiu de dèficit fixat per la UE i a reduir l'atur. "Arribaré al govern sense rencor i amb l'ànim ben disposat. No depenc de ningú, només dels espanyols". "Dialogaré i seré valent perquè s'han de prendre decisions", conclou el candidat popular.

stats