Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

El PSOE obté un diputat més a Astúries gràcies al vot emigrant i podria formar govern amb IU i UPyD

El partit d'Álvarez Cascos i el PP sumen ara 22 escons, i PSOE, IU i UPyD, 23

El vot dels emigrants asturians ha resultat decisiu perquè el PSOE hagi sumat un diputat més als 16 que va aconseguir en les eleccions autonòmiques de diumenge, un escó que li obre les portes a un govern en majoria si aconsegueix pactar amb IU i UPyD.

Aquesta formació, que va aconseguir un diputat pot tenir a partir d'avui la clau de la governabilitat a Astúries ja que, amb resultats encara provisionals, PSOE (17) i IU (5) sumen els mateixos escons que tenen Foro, la formació que lidera Francisco Álvarez-Cascos (12) i que en perd un, i el PP (10) en un Parlament amb 45 representants.

El PSOE s'havia quedat en les eleccions de diumenge a menys de dos-cents vots del Foro per poder aconseguir un tercer diputat per la circumscripció occidental, sufragis que ha aconseguit superar avui per un estret marge gràcies al sufragi dels residents asturians a l'exterior.

En concret, dels 573 vots rebuts a la circumscripció occidental dels asturians residents a l'exterior, el PSOE n'ha aconseguit 290 enfront dels 44 del Foro per la qual cosa, en funció de la llei d'Hondt, als socialistes els han sobrat només 52 vots per aconseguir aquest diputat

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT