Política 09/05/2014

ERC anuncia la primera acció que vol dur a Brussel·les: impulsar una declaració a favor del dret a decidir

Terricabras espera que CiU i ICV donin suport a la seva iniciativa i que la majoria d'eurodiputats populars i socialistes es desmarquin de les consignes dels seus aliats espanyols

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl cap de llista d'ERC a les eleccions europees, Josep-Maria Terricabras, ha explicat aquest divendres junt al seu número dos, Ernest Maragall, quina serà la seva primera acció al Parlament Europeu: "Buscar suports dels diputats europeus a favor del dret a decidir de Catalunya". Ho ha concretat a la plaça Europa de Barcelona, on ha explicat que aspiren a aconseguir que la majoria dels eurodiputats s'hi posicionin a favor, cosa que serviria per aprovar una declaració de l'Eurocambra a favor del procés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per impulsar una iniciativa d'aquestes característiques, cal que el grup promotor estigui conformat com a mínim per 10 eurodiputats de tres grups parlamentaris diferents. Llavors, tindrien tres mesos per buscar el suport de la majoria de la cambra (sense comptar l'agost). "No ens els podem prendre tots", ha apuntat Terricabras, ja que el 9-N és proper.

En concret, el text que promouran defensarà el dret a decidir de Catalunya i el compromís del Parlament Europeu de reconèixer el resultat de la consulta, i ERC-NECat espera poder impulsar la mesura junt als eurodiputats que obtinguin CiU i ICV-EUiA. Perquè s'aprovi, a més, confia que eurodiputats dels grups popular i socialista es desmarquin de les consignes del PP espanyol i el PSOE, com ja ha passat en altres ocasions en debats sobre altres qüestions.

stats