Política 05/04/2016

Manifestació en el ple contra el mateix partit: l'últim embolic de C's a Vilanova i la Geltrú

La número dos del partit a l'Ajuntament abandona el grup municipal per discrepàncies amb el portaveu

Gerard Pruna
2 min
Rivera aspira a seduir reformant Espanya

BarcelonaUna vintena de simpatitzants de Ciutadans manifestant-se en el ple de Vilanova i la Geltrú contra el portaveu del seu partit a l'Ajuntament, i l'altra regidora taronja, Carmen Reina, demanant deixar el grup per passar a ser no adscrita. Aquesta és la imatge de caos intern que el partit que lidera Albert Rivera va oferir ahir a la capital del Garraf, i l'últim embolic d'una agrupació local que s'ha convertit en un maldecap per a la direcció del partit taronja.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El motiu? L'actitud del líder de Ciutadans a l'Ajuntament, Francis Álvarez, un exregidor del PP que la passada legislatura va deixar el grup municipal popular per anunciar al cap d'uns mesos que aniria a la llista de Ciutadans. Segons van criticar els manifestants –vestits amb samarretes taronjes amb el lema 'Jo sí que sóc C's' i equipats amb pancartes de 'No ens representes'– Álvarez actua de forma despòtica.

Fonts municipals han explicat a l'ARA que Álvarez amagava la informació municipal a la seva –fins ahir– companya de grup, i que fins i tot havia arribat a prendre-li la paraula enmig d'un ple quan Reina estava fixant la posició de Ciutadans sobre un punt de l'ordre del dia. Ahir, Reina –que també duia una samarreta amb el lema 'Jo sí que sóc C's'– va dir prou, i va abandonar el grup.

El partit s'alinia amb Francis Álvarez

La direcció del partit, però, s'alinia per ara amb el líder de Ciutadans a l'Ajuntament. El responsable de grups institucionals a Catalunya, Joan García, assegura que la manifestació és la reacció d'un petit nombre de militants del partit al fet que Ciutadans nomenés el mes de març una junta gestora per reorganitzar la formació a Vilanova i la Geltrú.

Amb aquesta decisió Ciutadans cessava l'anterior coordinador local, Diego Alba, que és, també, la parella de la regidora que ahir va abandonar el grup. Per això, des del partit s'interpreta que la manifestació d'ahir és un capítol més de la protesta de Diego Alba pel seu cessament.

Una estructura territorial inestable

Quan falta poc més d'un mes perquè es compleixi un any de les eleccions municipals del 2015, Ciutadans comença a patir les conseqüències d'un creixement electoral sobtat –de 7 a 176 regidors– fet que va obligar el partit a bastir unes estructures locals precàries, molts cops construïdes a partir de persones sense cap experiència en la gestió municipal o que venien rebotades d'altres formacions polítiques, com és el cas de Francis Álvarez.

A més, el partit ha vist com molts dels que fins fa poc eren els homes forts a Catalunya han marxat a Madrid, com és el cas del secretari d'organització, Fran Hervías. Per això, el partit viu a Catalunya una certa sensació d'interinitat que confia que quedi enrere d'aquí dues setmanes, quan es constitueixi el comité territorial autonòmic de Catalunya, es nomeni Inés Arrimadas portaveu i s'articuli una nova estructura amb un nou delegat territorial que respongui als fronts oberts que el partit té al territori, com ara el de Vilanova i la Geltrú.

stats