Política 14/09/2015

Mas passa a l'atac contra Pablo Iglesias i equipara el seu discurs sobre l'origen dels catalans amb Aznar

El president de la Generalitat avisa que "si no tenim majoria, ens passaran per sobre", ha defensat. Reclama ajuda explícita a l'empresariat per estar al costat de procés

Oriol March
2 min
Artur Mas arriba a l'acte organitzat per Junts pel Sí amb empresaris / FRANCESC MELCION

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha avisat aquest dilluns en un acte de campanya amb empresaris pel 'sí' a la independència que "ara no es tracta d'agafar una pancarta", sinó de decidir entre si Catalunya vol ser "un estat o una autonomia". "Aquesta és una decisió que afecta generacions", ha assenyalat el número quatre de Junts pel Sí, que ha advertit que el procés "comporta riscos", però segurament menys que el procés de transició cap a la plena sobirania. "La decisió és inajornable", ha destacat el líder de CDC, que ha apostat per tirar endavant sense esperar el canvi de majories a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si no tenim majoria, ens passaran per sobre", ha defensat el president, que ha reclamat explícitament l'ajuda dels col·lectius empresarials per aconseguir la victòria el 27-S. "Això va de decisions i de majories", ha apuntat. L'acte ha acabat amb crits a favor de la independència.

Atac a Pablo Iglesias

Feta aquesta introducció, Mas ha passat a l'atac contra el líder de Podem, Pablo Iglesias, a qui ha acusat de voler "buscar la divisió" entre catalans per raó del seu origen. "Podria ser el discurs d'Aznar o de la ultradreta", ha assenyalat el president de la Generalitat, que ha volgut destacar que a l'Estat no hi ha partits ni dirigents que s'avinguin a negociar sobre la base al dret a decidir de Catalunya. El president ha comparat la cèlebre frase d'Aznar segons la qual "abans es trencaria Catalunya que Espanya" amb les paraules d'Iglesias de la setmana passada en què reclamava als catalans d'origen extremeny i andalús que "ensenyessin les dents" el 27-S.

"Si no guanya el 'sí', vencerà el projecte del PP", ha dit el número quatre de Junts pel Sí, que ha defensat la viabilitat de la independència en un acte en què també ha intervingut el número set de la llista, Oriol Amat, que ha promès als empresaris "minimitzar" els riscos de la transició cap a la independència.

"Es tracta que el Parlament disposi de les mateixes eines de què disposen països com Dinamarca o Àustria, amb qui ens podem equiparar", ha dit dirigint-se als qui defensen que aquestes eleccions només haurien de servir per fer fora l'actual Govern. De fet, Mas ha fet un discurs en clau pedagògica sobre la manera com s'ha arribat a la situació actual.

stats