Política 06/09/2015

Una enquesta d''El Mundo' preveu majoria absoluta de les forces independentistes

La suma d'escons de Junts pel Sí i la CUP oscil·laria entre els 70 i els 74 diputats

Ara
1 min
Romeva, Forcadell, Casals, Mas i Junqueras en l'acte de presentació de la candidatura conjunta pel 27-S / PERE VIRGILI

BarcelonaEl diari 'El Mundo' publica aquest dilluns una enquesta de Sigma-2 que assegura que les forces independentistes aconseguiran una còmoda majoria absoluta en les eleccions del 27 de setembre. En concret atribueix una forquilla d'entre 70 i 74 diputats a la suma de Junts pel Sí i la CUP, això sí, sense arribar al 50% dels vots. Serien entre 62 i 65 escons per a Junts pel Sí i entre 8 i 9 per a la CUP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta darrera xifra, 74 diputats, coincideix amb els que ara mateix tenen CiU, ERC i la CUP sumades al Parlament. Segons 'El Mundo', Ciutadans seria la segona força, amb 17 o 18 escons, mentre que Catalunya Sí que es Pot (15-17) superaria el PSC (14-15) i el PP (13), que perdrien un terç de la seva representació. UDC obtindria 3 diputats, segons aquest sondeig.

L'enquesta també pregunta pel suport a la independència, i els dos blocs estan molt igualats. El 'no' obté un suport del 46,2% mentre que el 'sí' es queda amb un 44,4%, és a dir, una diferència de només 1,8 punts en contra de l'estat propi.

stats