ELECCIONS MUNICIPALS
Política 24/02/2011

Una enquesta d'El Periódico apunta que les primàries haurien reforçat lleugerament Hereu

El sondeig només permet a Trias esdevenir alcalde, però hauria de pactar amb el PSC o amb el PP. SI no aconseguiria entrar a l'Ajuntament

Redacció
1 min
L'abraçada obligada Hereu traient pit abraça ahir una Tura tocada, que va intentar aguantar el tipus en un entorn poc amic.

BarcelonaUna enquesta que publica aquest divendres El Periódico alimenta la teoria de la direcció del PSC que les primàries per escollir cap de llista per Barcelona han reforçat Jordi Hereu com a candidat, però aquest impuls no serà suficient per renovar l'alcaldia. Segons el sondeig, el candidat de CiU, Xavier Trias, seguiria guanyant àmpliament les eleccions amb 16 o 17 regidors (ara en té 12), dos menys que els que pronosticava el mateix diari el 6 de febrer, mentre que els socialistes n'obtindrien 11 o 12 (ara en té 14), entre dos i tres més. Lluny de les lluites per esdevenir primera força, el PP aconseguiria 6 o 7 regidors (ara en té 7), ICV-EUiA n'obtindria 3 o 4 (ara en té 4) i Esquerra en mantindria 3 (ara en té 4). Aquestes xifres són similars a les de l'anterior sondeig i no preveuen que cap altra formació, com Solidaritat Catalana, entri a l'Ajuntament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquestes dades fan preveure que Trias serà el nou alcalde, ja que les tres forces d'esquerres no sumarien majoria. CiU, però, només podria pactar amb el PSC (l'opció preferida pels seus votants) o amb el PP, ja que amb Esquerra no arribaria a 21 regidors. On es veu més clar el reforçament d'Hereu és quan es confronta amb Trias, ja que un 36,9% dels enquestats prefereixen el candidat socialista, un percentatge inferior 46,8% que opta per l'aspirant nacionalista, però que redueix la diferència un 16% des de l'anterior sondeig. Quant a les puntuacions dels caps de llista, entre Trias (5,8) i Hereu (5,2) s'hi situa Jordi Portabella (5,2), el cap de llista d'Esquerra.

stats