Política 11/04/2011

Un 34% dels catalans votaria a favor de la independència i un 30% en contra

Un de cada quatre catalans no ho té clar o no es pronuncia, segons un estudi del Baròmetre

Redacció
2 min

BarcelonaUn 34% dels catalans votaria a favor de la independència i un 30% ho faria en contra, segons un estudi del Baròmetre de la Comunicació. Amb la pregunta "Si demà se celebrés un referèndum sobre la independència de Catalunya, vostè què votaria?", el Baròmetre ha preguntat a 5.084 persones majors de 18 anys durant els mesos de gener i febrer d'aquest any, coincidint amb el tram final de les consultes independentistes i abans de la celebrada a Barcelona aquest diumenge. Dels enquestats, un 23% no sap què votaria o no contesta, mentre que un 3% votaria en blanc i 9% s'abstindria. En xifres absolutes, 2,1 milions de catalans donarien el vistiplau a una Catalunya independent; 1,8 milions en contra; 1,5 milions no ho sap o no contesta; 600.000 persones s'abstindria i el 3% ho faria en blanc.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De l'estudi es desprèn que dels catalans que votarien a favor de la independència, el 70% se senten més catalans que espanyols o només catalans, el 15% se senten tant espanyols com catalans i el 4% se senten només espanyols o més espanyols que catalans. Per la seva banda, els que votarien en contra de la independència, quasi la meitat -un 48%- es consideren tant espanyols com catalans; el 26% només espanyols o més espanyols que catalans i el 12% més catalans que espanyols i només catalans.

Pel que fa els abstencionistes, el 45% se senten tant espanyols com catalans, un 16% més catalans que espanyols o només catalans i l'11% només espanyols o més espanyols que catalans.

Un 13% dels simpatitzants del PP i un 12% de C's, a favor de la independència

Segons l'enquesta del Baròmetre, un 13% dels catalans que s'identifiquen amb el PP i un 12% amb C's estarien a favor de la independència. El 26% que s'identifica amb el PSC també estaria a favor d'una Catalunya independent i el percentatge creix fins al 33% amb els qui creuen que ICV representa millor els seus interessos; fins al 51% en els simpatitzants de CiU i es dispara fins al 87% i el 97% amb els que s'identifiquen amb ERC i Solidaritat Catalana, respectivament.

stats