ELECCIONS ESPANYOLES
Política 09/01/2015

Podem guanyaria les eleccions estatals, segons una enquesta de la SER

El sondeig preveu que C's obtindria un 5% dels vots i quasi empataria amb UPyD, que IU perdria la meitat dels suports i que ERC quedaria per davant de CiU

Ara
1 min
Resultats del sondeig de la SER

BarcelonaUna enquesta feta pública aquest divendres per la Cadena SER situa Podem com a primera força en unes eleccions estatals amb certa comoditat per davant del PP. Així, la formació de Pablo Iglesias obtindria, segons el sondeig, un 27,5% dels vots, mentre que els populars es quedarien amb el 24,6%, fins a 20 punts menys que els que va rebre el 2011. Ben lluny de Podem, el PSOE tan sols assoliria el 19% dels suports, 10 punts menys que en els anteriors comicis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'enquesta apunta que Podem rebria el vot sobretot dels electors que no van fer confiança amb anterioritat a un altre partit i dels exvotants socialistes. Un 36% dels espanyols que el 2011 van votar en blanc o nul o que es van abstenir optarien ara per la butlleta de Pablo Iglesias, i el mateix percentatge dels que van votar el PSOE també ho faria. Un 10% dels antics electors del PP igualment farien confiança ara a la nova formació.

Pel que fa a la resta de partits, UPyD creixeria del 4,7 al 5,5% dels vots, tot i que notaria l'alè de Ciutadans al clatell, ja que el partit d'Albert Rivera assoliria el 5% dels suports. Per contra, IU patiria força l'auge de Podem, ja que passaria del 6,9% de vots del 2011 a tan sols un 3,7%.

Pel que fa a la pugna catalana, l'enquesta de la SER situa ERC com a primera força sobiranista amb el 2,4% dels vots –va rebre l'1,1% el 2011–, mentre que CiU n'obtindria l'1,9% –fa quatre anys en va assolir el 4,2%.

stats