ELECCIONS ESPANYOLES
Política 09/08/2011

Una enquesta interna de CiU pronostica un empat a 16 congressistes amb el PSC

"És una llegenda urbana que Duran vulgui ser ministre", assegura la cap de campanya de CiU, Marta Llorens

Sara González
1 min

BarcelonaSetze diputats al Congrés per al PSC i 16 més per a CiU. Aquesta és la projecció electoral d'una enquesta interna de la federació feta entre el 18 i el 22 de juliol a 1.200 persones. El sondeig apunta que el PSC tornaria a guanyar les eleccions espanyoles amb un 32,1% dels vots davant un 29,72%. El PP passaria a tenir 12 escons, ICV, 2 i ERC, 1.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un dels aspectes que subratlla l'enquesta és que la previsió de la participació seria d'un 54,69% –el 2008 va ser del 70,3%–, una xifra baixa que la cap de campanya de CiU, Marta Llorens, ha atribuït a la gran quantitat d'indecisos que encara hi ha en aquests moments i que pretén capitalitzar el seu partit.

Llorens també ha destacat que els catalans prefereixen de president Alfredo Pérez Rubalcaba que Mariano Rajoy, consideren que el partit que millor pot defensar els interessos de Catalunya a Madrid és CiU i que un 80,8% estan d'acord que Catalunya obtingui el pacte fiscal.

Sobre la possibilitat d'entrar a formar part del govern espanyol, Llorens ha precisat que aquesta possibilitat només es podria plantejar si primer es resol "l'encaix de Catalunya i Espanya i es normalitzen l'Estatut i el pacte fiscal". Sobre els rumors de les aspiracions del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, de ser ministre, Llorens ha sentenciat que "és una llegenda poc creïble".

stats