HORITZÓ ELECTORAL
Política 13/09/2015

Tres noves enquestes pronostiquen majoria absoluta independentista amb una forquilla de 71-75 escons

Els sondejos d''Última Hora' i 'La Voz de Galicia' detecten una caiguda en les expectatives de Catalunya Sí que es Pot, que podria quedar per darrere del PSC o fins i tot del PP

Ara
2 min
Gràfic amb els resultats de l'enquesta de 'La Voz de Galicia'

BarcelonaTres noves enquestes per a diversos mitjans de l'Estat confirmen la tendència fixada per anteriors sondejos –els quals es poden consultar aquí, així com la mitjana de tots ells– en el sentit que Junts pel Sí i la CUP tenen bones expectatives de cara a obtenir la majoria absoluta en escons, encara que no en vots. Així, el diari de les Illes Balears 'Última Hora' ha publicat aquest diumenge una enquesta que assenyala que la candidatura encapçalada per Raül Romeva obtindria 64-65 diputats, mentre que la CUP n'assoliria entre 9 i 10, de manera que entre tots dos sumarien entre 73 i 75 escons, molt per sobre dels 68 de la majoria absoluta. Tot i això, es quedarien amb el 45,5% dels vots. Per darrere, C's seria segona força amb 18-19 diputats, seguits del PSC amb 15-16, Catalunya Sí que es Pot amb 13-14 i el PP amb 12-13. Unió podria quedar fora o entrar amb 2 diputats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al seu torn, 'La Voz de Galicia' també atorga aquest diumenge 65 escons a Junts pel Sí i 8 a la CUP, de manera que en sumen 73 entre tots dos. En aquest cas, però, PSC, PP i C's empatarien en el segon lloc amb 16 diputats, i Catalunya Sí que es Pot se situaria per darrere amb 14. Unió esdevindria un partit extraparlamentari. Pel que fa a vots, les dues candidatures independentistes assolirien el 49,5% dels sufragis, sense arribar a la meitat, però per sobre del bloc no independentista, amb el 45,9%.

Finalment, 'La Sexta' va publicar l'11 de setembre una altra enquesta que pronosticava 63 diputats a Junts pel Sí i 8 a la CUP, cosa que situa uns més ajustats 71 diputats independentistes al Parlament. C's seria segona força amb 19 escons, Catalunya Sí que es Pot en tindria 17, el PSC 15, el PP 13 i Unió quedaria fora de la cambra. El bloc independentista sumaria el 47,2% dels vots i el no independentista el 49,6%.

stats