DEBAT DE POLÍTICA GENERAL
Política 15/09/2014

El PP considera que Mas ha posat "el futur del Govern en mans d'ERC"

Enric Millo demana al president català que dimiteixi abans de "demanar auxili" als republicans quan el TC prohibeixi la consulta

R. Tugas / L. Vicens
1 min

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PP, Enric Millo, considera que Artur Mas ha posat "el futur del Govern en mans d'ERC" en el discurs d'obertura del debat de política general, en què ha avançat que convocarà eleccions anticipades si no pot celebrar la consulta "amb garanties democràtiques". Un objectiu que el dirigent popular creu que "no serà possible". "[Mas] reconeix el seu fracàs i demana auxili a ERC perquè li deixi continuar, i li recorda que, si no pot fer una consulta que sap que no podrà fer, no tindrà més remei que convocar eleccions", ha comentat Millo sobre el posicionament del president català, i ha avançat que dimarts "haurà de dir què pensa fer quan el TC li digui que no pot fer la consulta". El PP, però, ha considerat que Mas "hauria de dimitir, no demanar auxili".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Millo ha vist un "discurs ple de contradiccions, que fa creure que el Govern ha fet moltes coses", i que "semblava un catàleg d'aparador". En canvi, ha lamentat que Mas no destinés "ni una sola paraula a explicar els 40.000 milions d'euros que han arribat de l'Estat per ajudar a la Generalitat a resoldre aquesta manca de finançament". "Tot allò bo és cosa de la Generalitat i tot allò dolent és cosa de l'Estat", ha resumit el dirigent popular la intervenció del president català.

stats